X
تبلیغات
دانشنامه فراگین - نکاتی در کشت زعفران
توسعه پایدار کشاورزی در گروه پژوهشی فراگین

نکاتی در کشت زعفران

 زعفران یکی از محصولات استراتژیک و مهم از نظر اقتصادی در خراسان می باشد. % 98 کشت زعفران کشور در حال حاضر به استانهای خراسان با سطح زیر کشت بالغ بر50000 هکتار تعلق دارد.

اين گياه علفي، بدون ساقه و پيازدار است. زعفران گياهي نيمه گرمسيري است که در اغلب مناطق ايران که داراي زمستانهاي ملايم و تابستانهاي گرم و خشک باشد به­خوبي مي­رويد. مقاومت زعفران در برابر سرما زياد است و تا حدود 20 درجه سانتيگراد زير صفر را به خوبي تحمل مي­کند. از نظر خاک زعفران طالب زمينهاي شيرين، حاصلخيز با بافت متوسط (لومي، سيلتي، شني رسي) و آهک دار با pH بين 8-7 مي­باشد. پياز زعفران پس از پايان دوره رشد و نمو پائيزه و زمستانه بر حسب آب و هواي منطقه رويش معمولاً از اواخر فروردين تا ارديبهشت به مرور به خواب مي­رود. در دوره خواب يا استراحت تابستاني، بارندگي و آبياري براي زعفران مضر است.

کشت زعفران از طريق پياز آن صورت مي­گيرد.

 مقدار پياز براي کاشت در هکتار بسته به ريزي و درشتي و تعداد آنها در هر چاله بين 5-3 تا متفاوت است. زمان کاشت پياز زعفران از موقع خزان بوته­ها يعني از اوايل خرداد تا اواسط مهر ماه مي­باشد.

از آنجاییکه پیاز زعفران مدت نسبتا زیادی (7 - 5 سال) در زمین می ماند. خاک زمین باید سبک یا ترکیبی از شن و رس باشد که پیاز بتواند در این مدت علاوه بر تامین مواد غذایی، در مقابل شرایط خاص منطقه ای نیز مقاومت نماید.

در مرداد یا شهریور پس از پخش 40 -80 تن کود حیوانی و 200 کیلوگرم فسفات آمونیوم زمین را بصورت فارو در میاورند و برای کشت آماده می کنند. (توصیه می شود که حدود 250 کیلوگرم سولفات پتاسیم نیز در این مرحله با خاک مخلوط گردد).

پس از پایان کاشت پیازهای زعفران که حداکثر تا آخر شهریورماه طول می کشد حدود 15 تا 10 روز بعد از کاشت اقدام به آبیاری مزرعه می نمایند.

زعفران داراي 4 دوره آبياري مي­باشد .

آب اول در زعفران خيلي مهم است و تمام نقاط زمين بايد بطور کافي و يکنواخت آب بخورد، تا گلهاي يک قطعه بطور همزمان بيرون آيند. بعد از 4-3 روز و آماده شدن زمين، بوسيله دندانه سله شکني مي­کنيم تا کودها بيشتر با خاک مخلوط شوند و      جوانه­هاي گل زودتر از درون خاک خارج شوند. از آنجايي که گلهاي زعفران قبل از باز شدن برگها ظاهر مي­شوند، آبياري اوّل بايد بموقع و حتماً در اواسط مهرماه انجام شود. اگر آبياري زودتر از مهرماه، يعني در شهريور يا مرداد انجام شود، به جاي رشد گلها، اول برگها سبز مي­شوند. در اينصورت برداشت گل مشکل شده و کيفيت زعفران پائين مي­آيد. بعد از آبياري اول تا برداشت محصول مزرعه نبايد آبياري شود. برگها پس از جمع کردن محصول در ماه­هاي آبان و آذر شروع به رشد مي­کنند و تا فروردين سال بعد در صورت مساعد بودن شرايط باقي مي­مانند. در ارديبهشت برگها پژمرده شده و از بين مي­روند. از زمان برداشت گلهاي زعفران تا برداشت برگها 2 مرتبه زمين را آبياري مي­کنند. مرحله اول در اوايل آبان ماه (بعد از برداشت گلها) و مرحله دوم 20 روز بعد از عيد مي­باشد.

بعد از آبياري اوّل به فاصله 2 تا 3 هفته بسته به درجه حرارت هوا، گل­هاي زعفران ظاهر مي­شوند. در هواي نسبتاً گرم ديرتر و در هواي نسبتاً سرد و در زير سايه درخت­ها گل­ها زودتر بيرون مي­آيند.

 **براي اطلاعات بيشتر در مورد مصرف كودهاي مكمل با ما تماس بگيريد**

دفتر مرکزی تهران:   تلفن: 88995072-021 تلفكس 33799891 همراه  09127185739 
برچسب‌ها: زعفران
+ نوشته شده در  91/08/08ساعت 3:32 بعد از ظهر  توسط اکبر بیگی | 
 
صفحه نخست
پست الکترونیک
آرشیو
عناوین مطالب وبلاگ
درباره وبلاگ
گروه پژوهشی فراگین با ايجاد يك مجموعه تحقيقاتي و پژوهشی جهت پشتيباني علمي و فني صنعت كشاورزي در زمينه تغذيه گياهي و كنترل آفات تأسيس شده است .
به دليل ضرورت استفاده بهينه از كودهاي كشاورزي در کشور، اين مجموعه را برآن داشت تا با استفاده از تجربيات و تحقيقات علمي ، فرمولاسيونهاي مختلفي از كودهاي ازته ، پتاسه و فسفره (NPK) و نیز کودهای ریز مغذی (microelements) را جهت محصولات مختلف كشاورزي با همکاری کادر تولیدی واحد زربرگ تولید نمايد. علاوه بر اين توليد كودهاي ارگانیک بر مبنای هیومیک اسید و فالویک اسید و کودهای بیولوژیک را در دست اجر دارد. ضمناً مجموعه فراگین با همکاری کادر علمی و فنی واحد زربرگ دانش فني توليد امولسيفاير براي سموم و روغنهاي كشاورزي و كنستانتره كلات عناصر ميكرو را در اختيار دارد.

پیوندهای روزانه
شعری در مدح حضرت آقا(فیلم)
تو بگشا گوش دل، پروردگارت با تو میگوید
شرکت زرین کشت جهرم
زارع خداوند است يا شما ؟!
آرشیو پیوندهای روزانه
نوشته های پیشین
آبان 1392
خرداد 1392
فروردین 1392
دی 1391
آذر 1391
آبان 1391
مهر 1391
پیوندهای مفید
واحد تولید زربرگ
کودهای مکمل کشاورزی
بررسی علل سمیت بور و کنترل آن در کشاورزی
جلوگیری از سرمازدگی درختان پسته
بکارگیری فناوری نانو در کشاورزی
آشنایی با چند آفتکش نانو مقیاس
آنچه که یک باغدار پسته باید بداند
درجه حساسيت گیاهان به كمبود عناصر ريز مغذي
راهنمای کوددهی در مزارع و باغات کشاورزی
هوم تاک 50 حاوی 50% پتاس
 

 RSS

POWERED BY
BLOGFA.COM